Scholen van Morgen wint prijsvraag Gemeente Rotterdam

Peter van LoonNieuwsLeave a Comment

Afgelopen zomer heeft de gemeente Rotterdam schoolbesturen, gemeenten en inspirators uit de leeromgeving uitgenodigd om mee te denken over de School van de Toekomst. De centrale vraag hierbij was: Hoe leren kinderen tot 17 jaar in 2030? Kinderen die in het huidige stelsel primair, voortgezet of speciaal onderwijs volgen.

De gemeente was benieuwd welke maatschappelijke ontwikkelingen volgens de deelnemers van invloed zijn op dit onderwijs. Tevens wilde de gemeente graag weten hoe de relatie tussen leerling en leerkracht er tegen die tijd uitziet, welke veranderingen de organisatie van een school zal ondergaan en hoe de plek is opgezet waar het onderwijs wordt verzorgd.

Bevestiging van onze visie
Ook Scholen van Morgen heeft haar ideeën over de School van de Toekomst en visie op hoe kinderen leren ingezonden. Een jury heeft vervolgens alle 23 inzendingen beoordeeld en Scholen van Morgen geselecteerd als een van de zes winnaars. “We zijn uiteraard heel trots en blij met deze selectie, het is andermaal een bevestiging dat onze visie op het onderwijs nu en in de toekomst aanspreekt”, vertelt Peter van Loon, directeur van Scholen van Morgen.

Als beloning gaan alle winnaars en vertegenwoordigers uit het onderwijs en de gemeente, inspirerende locaties in Nederland bezoeken. De ideeën en visies die tijdens deze tour worden opgedaan, zullen samen met de inzendingen van de winnaars de basis vormen voor de ontwikkeling van de School van de Toekomst in Rotterdam.

“We zijn heel enthousiast om dit proces in te gaan en kijken er naar uit om ons steentje bij te dragen aan het bouwen van de School van de Toekomst”, aldus een zeer trotse Peter van Loon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *