Scholen van Morgen in het Jeugdjournaal

Peter van LoonNieuwsLeave a Comment

In het Jeugdjournaal van donderdagavond 5 juli jl. werd uitgebreid aandacht besteed aan de problematiek van de hitte in klaslokalen. Leerlingen beschrijven wat dit met hen doet en onze collega Peter van Loon legt vertelt dat het een landelijk probleem is: “70 tot 80 procent van alle schoolgebouwen in Nederland is te warm. Dat zijn zo’n 6000 a 7000 scholen. Die warmte leidt tot allerlei problemen bij de leerlingen. Ze klagen over vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn en concentratiegebrek.”

Veel scholen zijn verouderd. Peter: “Toen de scholen werden gebouwd, waren de eisen niet zo hoog. En nu is er te weinig geld om het op te lossen. Maar het zijn niet alleen oude gebouwen waar problemen zijn. Voor nieuwbouw van scholen is 1200 euro per vierkante meter beschikbaar. Als je kijkt naar overheidsgebouwen dan praten we over 2500 euro. Dat zegt wel iets.”

Er moet absoluut iets gebeuren vindt Peter: “”Het is te zot voor woorden dat overal kinderen zitten te zweten. We zouden eigenlijk in opstand moeten komen om frisse lucht te eisen.”

Bekijk de uitzending van het Jeugdjournaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *